Verifikuar

Rezultati i kontaktit

10 / 10
Merr informacion

NRW Health Point

Stadttor 1, Düsseldorf, Gjermania

Verifikuar

Rezultati i kontaktit

10 / 10
Merr informacion

Derma Gold Clinic

Chervena Stena 38 street, Sofija grad, Bullgaria

Çfarë është heqja e shenjave të lindjes?

Kur nënat që sapo kanë lindur i marrin foshnjat e tyre në xhiron e parë, ndonjëherë mund të përjetojnë shenja të paqarta, ndonjëherë me ngjyra intensive. Shenjat e lindjes mund të shfaqen për shkak të dendësisë vaskulare ose të pigmentit dhe këto klasifikohen sipas mënyrës se si shfaqen. Shumë metoda përdoren në trajtimin e shenjave të lindjes. Disa nga këto janë trajtimet me laser, medikamentet orale, kortikosteroidet dhe ndërhyrjet kirurgjikale.

Çfarë është dermatologjia?

Është dermatologjia ajo që shqyrton nga afër sëmundje të ndryshme të lëkurës, çrregullime apo probleme të thonjve si ekzema dhe përcakton diagnozën dhe metodën. Dermatologu është një mjek i specializuar në diagnostikimin, trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve të lëkurës dhe kancerit të lëkurës. Këta ekspertë vendosin lehtësisht diagnozën dhe i sugjerojnë pacientit një zgjidhje të përshtatshme. Përveç kësaj, shumë sëmundje të lëkurës mund të transmetohen seksualisht. Këto zakonisht trajtohen nga dermatologët. Sëmundjet kërpudhore, psoriasis, puçrrat, sëmundjet veneriane si puçrrat e pubertetit, ekzema, sifilizi, gonorrea, trajtimi i të gjitha sëmundjeve të lëkurës seksualisht të transmetueshme, kanceret e lëkurës (diagnoza dhe trajtimi i melanomës), shenjat e lindjes, humbja e flokëve, alergjitë ndaj ilaçeve, urtikaria (urtikaria) trajtimi dhe hetimi i shkaqeve të saj, alergjia nga dielli dhe trajtimi i saj, trajtimi i sëmundjeve orale, afta, myku i gjuhës dhe sëmundje të tjera, sëmundjet e lëkurës të trashëguara gjenetikisht, lythat, nishanet dhe molusku, sëmundjet mykotike të thonjve, trashja e thonjve, diagnostikimi dhe trajtimi i thonjtë e rrënjosur dhe sëmundje të tjera të thonjve, lëkurë me vaj, zbokth kryhen në departamentet e dermatologjisë.