Verifikuar

Rezultati i kontaktit

10 / 10
Merr informacion

NRW Health Point

Stadttor 1, Düsseldorf, Gjermania

Verifikuar

Rezultati i kontaktit

10 / 10
Merr informacion

Derma Gold Clinic

Chervena Stena 38 street, Sofija grad, Bullgaria

Çfarë është trajtimi i dermatitit?

Dermatiti është një term i përgjithshëm që përshkruan gjendjen inflamatore të lëkurës. Dermatiti ka shumë shkaqe dhe sëmundja mund të shfaqet në forma të ndryshme. Shpesh përfshin një skuqje të kruajtjes në një lëkurë të kuqe të fryrë. Përveç kujdesit të lëkurës në shtëpi ose pastrimit të lëkurës, ka opsione medikamentesh që janë shumë të rëndësishme në trajtimin e dermatitit.

Çfarë është dermatologjia?

Është dermatologjia ajo që shqyrton nga afër sëmundje të ndryshme të lëkurës, çrregullime apo probleme të thonjve si ekzema dhe përcakton diagnozën dhe metodën. Dermatologu është një mjek i specializuar në diagnostikimin, trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve të lëkurës dhe kancerit të lëkurës. Këta ekspertë vendosin lehtësisht diagnozën dhe i sugjerojnë pacientit një zgjidhje të përshtatshme. Përveç kësaj, shumë sëmundje të lëkurës mund të transmetohen seksualisht. Këto zakonisht trajtohen nga dermatologët. Sëmundjet kërpudhore, psoriasis, puçrrat, sëmundjet veneriane si puçrrat e pubertetit, ekzema, sifilizi, gonorrea, trajtimi i të gjitha sëmundjeve të lëkurës seksualisht të transmetueshme, kanceret e lëkurës (diagnoza dhe trajtimi i melanomës), shenjat e lindjes, humbja e flokëve, alergjitë ndaj ilaçeve, urtikaria (urtikaria) trajtimi dhe hetimi i shkaqeve të saj, alergjia nga dielli dhe trajtimi i saj, trajtimi i sëmundjeve orale, afta, myku i gjuhës dhe sëmundje të tjera, sëmundjet e lëkurës të trashëguara gjenetikisht, lythat, nishanet dhe molusku, sëmundjet mykotike të thonjve, trashja e thonjve, diagnostikimi dhe trajtimi i thonjtë e rrënjosur dhe sëmundje të tjera të thonjve, lëkurë me vaj, zbokth kryhen në departamentet e dermatologjisë.