Verifikuar

Rezultati i kontaktit

10 / 10
Merr informacion

Klinik Mind Body & Soul

Blegdamsvej 84, st. sal. tv, Kobenhavn, Danimarkë

Verifikuar

Rezultati i kontaktit

10 / 10
Merr informacion

Derma Gold Clinic

Chervena Stena 38 street, Sofija grad, Bullgaria

Verifikuar

Rezultati i kontaktit

10 / 10
Merr informacion

NRW Health Point

Stadttor 1, Düsseldorf, Gjermania

Çfarë është konsultimi i dermatologut?

Dermatologët janë mjekë që diagnostikojnë, trajtojnë dhe ndjekin të gjitha sëmundjet e lëkurës dhe kanceret. Sëmundjet e lëkurës mund të lindin kryesisht nga lëkura, si dhe nga sistemet e tjera. Dihet se mjekë të tjerë përveç dermatologëve kanë vështirësi në njohjen e sëmundjeve të lëkurës. Për këtë arsye, shumë mjekë mund të kenë nevojë për një konsultë dermatologu.

Çfarë është dermatologjia?

Është dermatologjia ajo që shqyrton nga afër sëmundje të ndryshme të lëkurës, çrregullime apo probleme të thonjve si ekzema dhe përcakton diagnozën dhe metodën. Dermatologu është një mjek i specializuar në diagnostikimin, trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve të lëkurës dhe kancerit të lëkurës. Këta ekspertë vendosin lehtësisht diagnozën dhe i sugjerojnë pacientit një zgjidhje të përshtatshme. Përveç kësaj, shumë sëmundje të lëkurës mund të transmetohen seksualisht. Këto zakonisht trajtohen nga dermatologët. Sëmundjet kërpudhore, psoriasis, puçrrat, sëmundjet veneriane si puçrrat e pubertetit, ekzema, sifilizi, gonorrea, trajtimi i të gjitha sëmundjeve të lëkurës seksualisht të transmetueshme, kanceret e lëkurës (diagnoza dhe trajtimi i melanomës), shenjat e lindjes, humbja e flokëve, alergjitë ndaj ilaçeve, urtikaria (urtikaria) trajtimi dhe hetimi i shkaqeve të saj, alergjia nga dielli dhe trajtimi i saj, trajtimi i sëmundjeve orale, afta, myku i gjuhës dhe sëmundje të tjera, sëmundjet e lëkurës të trashëguara gjenetikisht, lythat, nishanet dhe molusku, sëmundjet mykotike të thonjve, trashja e thonjve, diagnostikimi dhe trajtimi i thonjtë e rrënjosur dhe sëmundje të tjera të thonjve, lëkurë me vaj, zbokth kryhen në departamentet e dermatologjisë.